Troubu předehřejte na 220 °C. Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat pět až osm minut. Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte tři minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte. Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem. Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti. Směs rozdělte do čtyř zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů. Po dvou je vždy překřižte přes misky. Do pruhu můžete, ale nemusíte, udělat zářezy – pára bude i tak unikat volnými místy vedle překřížení těsta. Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě patnáct až dvacet minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.