Kuře potřeme solí a trochou pepře. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kousky kuřete na něm opečeme asi 5 minut opékáme po všech stranách. Pak je vyjmeme a odložíme na talíř. Na pánev nasypeme pórek, celer a houby a za stálého míchání je osmahneme. Přilijeme víno, přivedeme směs k varu a necháme minutu povařit. Přidáme kuřecí vývar, estragon, bobkový list, vrátíme na pánev kousky kuřete a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme asi 25 minut. Mezitím přidáme ke kuřeti fazole a necháme asi 5 minut povařit. Smetanu smícháme se škrobovou moučkou a nalijeme ji na pánev. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Pak vyjmeme bobkový list a vmícháme citronovou šťávu a petrželku. Ve velké zapékací nádobě rozpustíme polovinu másla. Na ně rozložíme těstoviny, opatrně je zakryjeme kuřecí směsí, posypeme strouhankou a zalijeme zbytkem másla. Obsah nezakryté nádoby zapečeme v troubě asi 25 minut, až začne bublat a mírně zhnědne. Podáváme s míchaným zeleninovým salátem a celozrnným chlebem.