Olej + prolisovaný česnek + Gyros koření + pepř smícháme dohromady. Řízky z obou dvou stran naklepeme, osolíme a promícháme v marinádě z oleje. Dáme do kastrolku, přikryjeme a dáme do lednice uležet přes noc. Druhý den olej z masa nalijeme na pánev a maso na něm z obou dvou stran orestujeme. Opečené maso naskládáme do zapékací mísy nebo pekáčku, posypeme drobně nakrájenou cibulí, anglickou a na kousky nakrájeným uzeným sýrem. Smetanu s mlékem smícháme dohromady a maso stejnoměrně zalijeme. Přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na spodní mřížku a pečeme na 180°C asi 30 - 40 minut doměkka. Ke konci pečení sundáme poklici, posypeme nastrouhaným eidamem, přidáme naložená rajčata a krátce zapečeme. Podáváme s bramborem.