Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené kuřecí pod dýňovo-bramborovou kaší

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na marinádu: 3 lžíce oleje ze sušených rajčat, 1 lžičku sladké uzené papriky, 2 lžičky Harissy, 1 lžičku kurkumy, citronový pepř, 1/2 nakrájené chilli papričky, trochu chilli pálivé omáčky, Na kaši: 250 g brambor, 250 g Hokkaido dýně, 50 g másla, 1/4 hrnku teplého mléka, Postup Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso dáme do marinády, promícháme a necháme asi dvě hodiny odležet. Dýni a brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme přidáme máslo, mléko a ušleháme hladkou kaši. Odležené maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Opečené maso osolíme, přidáme nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli, promícháme. Do zapékací mísy dáme opečené maso, pokapeme bílým jogurtem. Nakonec rozetřeme kaši a dáme do vyhřáté trouby na 190°C a necháme zapéct 15-20 min.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |9. září 2013
Máme teď dýňové období, tohle určitě vyzkouším! Odpovědět
jobovab |5. září 2013
dobré Odpovědět
Lucinka |4. září 2013
Ukládám :) Odpovědět
Lenny |4. září 2013
vyzkouším Odpovědět
kulíšek333|6. září 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!