Na oleji opečte jemně nakrájenou cibuli, česnek a maso, přidejte oloupaná nakrájená rajčata, zvolna poduste do zhoustnutí, ochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji studeným mlékem a dobře rozšlehejte. Přidejte bujon, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř a zvolna povařte asi 15 minut za občasného promíchání. Omáčku odstavte a do mírně zchladlé vmíchejte vejce. Lasagne připravte podle návodu. Zapékací nádobu vytřete olejem, navrstvěte do ní střádavě lasagne, masovou směs, trochu strouhaného sýra a bešamel. Vrstvy opakujte, zakončete vrstvou lasagní a bešamelu. Ten posypte zbylým sýrem, vložte do předehřáté trouby a zapečte dozlatova. Nechte chvíli stát a nakrájejte na díly.