Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté hovězí i vepřové maso, vejce, česnek, oregano, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky pečte 15–20 minut dozlatova. Do zapékací misky vsypte kuličky, zalijte ohřátou rajčatovou omáčkou, posypte parmazánem, kousky natrhané mozzarelly a bazalkou. Vraťte do trouby a zapékejte 15-20 minut, až se sýr pěkně rozpeče. Podávejte s křupavým italským chlebem nebo třeba s oblíbenými těstovinami. Něco navíc: Kuliček můžete udělat větší množství a přebytečné zamrazit napříště.