Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme. Poté brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55g másla. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Troubu předehřejeme na 200°C. Filety tresky vložíme kůží dolů do velké pánve. Přelijeme mlékem a dusíme na středním ohni asi 10 minut, dokud rybí maso nezíská matný vzhled. Mléko slijeme a uschováme. Filety pak vyjmeme z pánve a zbavíme kůže. Vidličkou je rozebereme na větší kousky a vykostíme. Zbývající máslo rozehřejeme ve větším kastrolu. Přidáme mouku a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Odstavíme a postupně přiléváme mléko z ryb. Stále mícháme, aby se neutvořily žmolky. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5-7 minut, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme a opatrně vmícháme rybí maso, vejce a petržel. Osolíme a opepříme a vlijeme do velké ohnivzdorné mísy. Poklademe rozmačkanými brambory a pečeme asi 30 minut dozlatova.