Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené žampióny se smetanou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trocha citronové šťávy
  • zelená nasekaná petrželka
  • 1 šálek smetany
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 1 miska žampiónů (250-300 g žampionů)
  • 1 lžíce hladké mouky

Pracovní postup:

Kloboučky žampiónů nakrájejte na větší kousky (čtvrtky) a pokapejte je citronovou šťávou. Krátce je osmažím na másle nebo oleji. Když trochu změknou, přidejte sekanou petržel a žampiony zalijte smetanou zahuštěnou moukou. Pak dejte rendlík do horké trouby a žampiony zapečete do zlatožluta.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sazinka |22. března 2014
like Odpovědět
kymlal |21. března 2014
zkusím Odpovědět
Januse |21. března 2014
teda to je dobrota Odpovědět
Dědeček Hříbeček |21. března 2014
Chutnají výborně, ale někdy se stane, že se připečou na dno rendlíku a na talíři pak vypadají méně úhledně. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!