Dáme vařit uzený bůček. Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme brambory a očistíme dýni. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nasekáme na drobno. Očištěnou dýni nastrouháme na hrubo. Maso nakrájíme na větší kostky. Brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmixujeme. V 250 ml vody rozpustíme bujón (ne Masox), smícháme s ním nastrouhané, nebo rozmixované brambory a osladíme 2 - 3 lžičkami cukru. Nakrájenou cibuli na sádle usmažíme do růžova a přendáme jí do zapékací mísy, zároveň s ní vymažeme formu. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do hrnku. Do zapékací mísy dáme česnek, kysané zelí, dýni a vodu s bujónem a brambory. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Některé zelí v sáčku je méně kyselé, tak podle chuti můžeme přidat lák ze zelí. Do této dobře promíchané směsi poukládáme uzený bůček, povrch urovnáme a dobře rukou stlačíme. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 60 minut.