Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dáme vařit uzený bůček. Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme brambory a očistíme dýni. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nasekáme na drobno. Očištěnou dýni nastrouháme na hrubo. Maso nakrájíme na větší kostky. Brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmixujeme. V 250 ml vody rozpustíme bujón (ne Masox), smícháme s ním nastrouhané, nebo rozmixované brambory a osladíme 2 - 3 lžičkami cukru. Nakrájenou cibuli na sádle usmažíme do růžova a přendáme jí do zapékací mísy, zároveň s ní vymažeme formu. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do hrnku. Do zapékací mísy dáme česnek, kysané zelí, dýni a vodu s bujónem a brambory. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Některé zelí v sáčku je méně kyselé, tak podle chuti můžeme přidat lák ze zelí. Do této dobře promíchané směsi poukládáme uzený bůček, povrch urovnáme a dobře rukou stlačíme. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 60 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |7. června 2013
ukládáme 1* Odpovědět
honzíček |5. června 2013
zajímavé uložím si děkuji Odpovědět
macik |5. června 2013
zkousím Odpovědět
betka |5. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!