Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno a jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Ze zelí slijeme lák. Zapékací mísu vymažeme osmaženou cibulí, přidáme nakrájenou cibulku, kysané zelí, uzené maso nakrájené na kostky, strouhané brambory, jablko a celé stroužky oloupaného česneku. V 250 ml vody rozmícháme 1 lžíci krémžské hořčice a cukr. Směsí zalijeme zelí a vše dobře promícháme. Směs v zapékací míse urovnáme, stlačíme rukou a zapékací mísu vložíme do trouby. Pečeme při 180°C asi 30 minut a pak dalších 30 minut při 200°C. Podáváme s knedlíkem.