Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečený květák s hermelínem a bramborami

Autor receptu: Malicka3 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák rozdělíme na růžičky, uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Necháme vychladnout. V té samé vodě uvaříme oloupané brambory nakrájené na hrubší kolečka. Vymažeme si pekáč olivovým olejem, poklademe vrstvou brambor, posypeme grilovacím kořením, troškou soli a pepřem. Na to dále vrstvíme květák pokrájený na menší kousky, posypeme opět kořením a poklademe na plátky nakrájený hermelín. Rozšleháme si vejce ve smetaně, zalijeme tím pokrm a navrch posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 20 až 25 minut dočervena..

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!