Francouzská cibulačka - recept
30
3
6
Připravíme si velký hrnec se silným dnem a rozehřejeme v něm 3 lžíce oleje. Do hrnce dáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a jen lehce ji osmahneme. V momentě, kdy cibule zesklovatí, ji zaprášíme moukou a zamícháme dřevěnou lžící. Počkáme, až mouka zezlátne, pak vše zalijeme bujónem, přidáme sůl a pepř, přivedeme k varu. Vaříme na mírnémn ohni asi 20 minut. Připravíme chléb - jednotlivé krajíce nakrájíme na 4 kousky, opečeme dozlatova na zbylém oleji a dáme do rozehřáté trouby. Připravíme si 4 misky a do každé dáme kousky opečeného chleba, který pak zalijeme uvařenou polévkou. Každou porci posypeme sýrem a zapékáme asi 10 minut v rozehřáté troubě. Podáváme ihned po zapečení.