Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékané brambůrky se sýrem a houbami

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička sójová omáčka
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička vegeta
  • bílý čerstvě mletý, 1/2 lžičky pepř
  • 750 g brambory
  • maličké cibulky, 200 g cibule
  • 250 g eidam
  • 750 g žampióny
  • 4 lžíce petrželka
  • 2 lžíce rajský protlak
  • 100 ml červené víno
  • 200 ml mléko
  • 7 lžic máslo

Pracovní postup:

Brambory omyjeme, dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme ve slupce asi 20 minut do měkka. Když jsou hotovy, přecedíme je, ochladíme ve studené vodě, oloupeme, dáme do mísy a rozmačkáme. Mezitím si ohřejeme mléko. Brambory, mléko, vegetu a 4 lžíce másla rozmícháme v míse do hladka. Žampiony očistíme, větší hlavičky rozpůlíme. Cibulky oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Připravíme si hlubší pánev, rozpálíme ji, vložíme do ní zbylé máslo a cibulku na něm osmažíme do sklovita. Přidáme žampiony, osolíme je, opepříme a osmahneme do světle hněda. Následně přidáme sójovou omáčku a rajčatový protlak, řádně vše osmahneme a přilijeme červené víno. Dochutíme petrželkou a kořením. Nyní nastrouháme sýr . Vmícháme jej do vychladlých žampionů. Mezitím do hlubší formy vložíme z mísy bramborové pyré a na něj dáme připravenou směs. Předehřejeme troubu na 200 ° C Vložíme do ní formu a brambůrky se žampiony a sýrem zapékáme při teplotě 180 ° C asi 40 minut. Po ztuhnutí směsi necháme brambory chvilku odpočinout, nakrájíme na jednotlivé porce a začneme servírovat. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |2. července 2013
To bude dobrota!!! Odpovědět
hana.molcarova |2. července 2013
Vaše recepty jsou jedním slovem výborné :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!