Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékané housky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mléka, hladké mouky, másla nebo 1 lžíce olivového oleje, soli a 1 lžičky sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí. Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky nebo rohlíky, naskládáme na plech se silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak potřeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Zapékáme s párkem a sýrem. Hotové pečivo ihned přendáme z plechu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cvrcek |3. července 2013
zajímavé vyzkouším :-) Odpovědět
hana.molcarova |3. července 2013
dobré Odpovědět
Sofii |1. dubna 2013
Také je občas peču, se zeleninou je to dobrá večeře :-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!