Brambory uvařte ve slupce (asi 20 minut), pak slijte, propláchněte studenou vodou (nebo nechte vychladout), oloupejte a rozkrájejte na plátky. Brokolici rozeberte na malé růžičky, houby otřete vlhkou utěrkou a nakrájejte na plátky, maso nakrájejte na menší kostky, okořeňte pepřem a zázvorem. Maso zprudka opečte na oleji, pak vyndejte z pánve, osolte a udržujte v teple. Ve vypečené šťávě poduste houby, zalijte vývarem, osolte a opepřete podle vlastní chuti a duste asi 10 minut. Přibližně poí 5 minutách přidejte k houbové směsi ještě brokolici a vařte dál. Brambory a maso vmíchjte do zeleniny, směsí naplňte 4 menší zapékací misky a navrch je posypte nastrouhaným sýrem. Misky dejte do předehřáté trouby na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a zapékejte dokud se sýr neroztaví.