Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékané kachní drůbky s kroupami

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné drůbky zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme. Přidáme mraženou zeleninu (např. karotku, hrášek), cibuli, bobkové listy i nové koření, dovaříme doměkka a pak scedíme. Drůbky i maso obrané z křídel a krku nakrájíme na větší kousky. Z másla (lžíci si odložíme) a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme smetanu a povaříme. Do bešamelu dáme drůbky s masem. Propláchnuté krupky vaříme zvolna v dvojnásobném množství osolené vody, do které přidáme lžíci oleje. Žampiony nakrájíme a orestujeme na zbytku másla. Když se všechna voda vsákne do krupek, přidáme drůbky s bešamelem, žampiony, zeleninu i propasírovanou cibuli a vše promícháme. Směs dáme do zapékací mísy (nebo 4 menších zapékacích misek) a zapékáme asi 20-30 minut. Hotové můžeme ozdobit bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!