Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékané zelí s herkulesem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené vodě doměkka. Měkké brambory scedíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji je osmažíme. Kysané zelí necháme okapat a překrájíme ho na menší kousky. Osmaženou cibuli posypeme kmínem, přidáme fenykl, bobkový list a okapané kyssané zelí. Vše promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak bobkový list odstraníme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, dno vyložíme bramborami a pak už vrstvíme střídavě zelí, salám a znovu brambory, až do vyčerpání surovin. Naplněnou zapékací mísu vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté asi na 225°C. Mezitím rozkvedláme mléko se smetanou a žloutkem. Přidáme špetku mletého muškátového oříšku a pepře, a přelijeme přes brambory a znovu krátce zapečeme. Hotové zapečené zelí ozdobíme pórkem, nakrájeným na tenká kolečka. POZNÁMKA: Toho muškátového oříšku dáme opravdu jen špetku, protože jeho chuť je velmi výrazná.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!