Telecí mozeček polijeme vlažnou vodou a odblaníme. V osolené vodě povaříme nakrájenou zeleninu, celý pepř, načež do povařeného odvaru dáme mozeček a povaříme. Z másla a mouky si upražíme světlou jíšku, zředíme ji ohřátým mlékem a povaříme, Povařenou omáčku, stále míchajíce, necháme vychladnout. Poté do ni zamícháme žloutky jeden po druhém, jemně ustrouhanou cibuli, sůl, pepř, prolisovaný mozeček a naposled přidáme lehce tuhý sníh z bílků. Malé ohnivzdorné nádobky vymažeme máslem, směs do nich upravíme, posypeme parmezánem a nádobky složíme na osolený plech, aby nepopraskaly, a pečeme v dobře vyhřáté troubě 5—10 minut. Pečené mozečky upravíme v nádobkách na mísu ubrouskem vyloženou, ozdobíme zelenou petrželkou a horké podáváme.