Grilovaná makrela
20
1
4
Brambory omyjte a vařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a naskládejte do zapékací nádoby, vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte paprikou i kmínem. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rybu nakrájejte na porce, osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak 2 minuty z každé strany. Osmahnuté porce ryby položte do zapékací nádoby na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to asi 15-20 minut. Podávejte v zapékací nádobě, ať se každý obslouží sám.