Do mísy dáme prosátou hl. mouku,cukr krystal,vejce,vanilk.cukr,rozpuštěný tuk a mléko - vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Těsto rozválíme a přendáme na plech s pečícím papírem, nastrouhaná jablka promícháme s krupic.cukrem a vanilkovým pudinkem (nebo solamylem), ochutíme mletou skořicí, rozprostřeme na těsto a zapečeme 15 minut na 170°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr a došleháme dotuha. Sníh stejnoměrně rozprostřeme na jablka a koláč dopečeme ještě asi 15 minut,dokud není sníh křehký a zlatavý. Koláč necháme vychladnout a nakrájíme na porce.Můžeme ozdobit lístkem meduňky nebo máty. TIP: Když na sněhu uděláme před pečením lžící ozdobné špičky, bude koláč vypadat opravdu hezky.