Vejce s cukrem, perníkovým kořením, citronovou kůrou a rumem šlehací metlou elektrického šlehače vyšleháme do husté pěny. Šleháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Citronát nasekáme na velmi drobno a s kypřícím práškem, mandlemi a lískovými ořechy zapracujeme do vaječné pěny. Velice ostrým nožem vykrájíme z každé oplatky vánoční stromeček a potřeme cca 1 cm silnou vrstvou těsta, narovnáme je na plech a necháme přes noc na chladném místě sušit. Troubu předehřejeme asi na 150°C a stromečky pečeme na prostřední příčce trouby asi 30 mnut, až mírně zhnědnou, vyndáme je z trouby. Mandlové lupínky opražíme nasucho dozlatova, ze 150g moučkového cukru, tekutého másla, lžíce citronové šťávy a trošky vody utřeme krémovou polevu. Ještě teplé stromečky potřeme polevou a posypeme mandlovými lupínky. Ze zbylého moučkového cukru a několika kapek citronové šťávy utřeme polevu. Dáme ji do mikrotenového sáčku, odstřihneme malý růžek a polevou ozdobíme jednotlivé kousky cukroví. Nakonec stromečky osypeme krystalovým cukrem a necháme vychladnout.