Je to výborný, jednoduchý recept. Mě ho vždy připravovala moje babička z polska. :)) Já osobně tohle jídlo můžu kdykoliv a dětem také moc chutná. :) Připravíme si na vále hromádku z mouky do které uděláme ďolík ( stejně jako na domácí nudle ). Do ďolíku rozklepneme vejce a nožem zpracujeme (aby jsme se tak nezapatlali) podle potřeby přidáváme mouku a špetku soli ( těsto musí být tužší, protože ho budeme strouhat. ) Když máme těsto důkladně zpracované dáme na chvilku do lednice / ale nemusíme. Do kastrůlku si nalijeme mléko, které přivedeme k varu a když se vaří strouháme na hrubém struhadle "zatierky" které krátce povaříme.- mícháme aby se nám nepolepily k sobě. :) Pak si každý podle chuti buď přisolí, nebo přisladí.. Já osoběn tam už nic nedodávám :).. takhle je mám nejradši. :) Dobrou chuť.