Suroviny raději rozepíši sem, bude to přehlednější. Těsto: 3 vejce 1 balíček vanilkového cukru 125g cukru 50g polohrubé mouky 50g škrobové moučky 1/2 balíčku kypřícího prášku 1PL kakaa Na krém: 750ml kefírového mléka ( já použila nízkotučné) 3PL citronové šťávy 100g cukru 1 vanilkový cukr 200ml smetany na šlehání 10 plátků želatiny + na potření dortu 250ml smetany na šlehání ztužovač šlehačky 300g jahod Troubu si předehřejeme na 190°C. Z vajec, 125g cukru a vanilkového cukru umícháme hustý krém, do kterého prosejeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva. Vyšleháme do hladka a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Urovnáme a dáme péci na cca 10-12 minut. Poté překlopíme na pocukrovanou utěrku a papír opatrně odstraníme. Jahody si nakrájíme na plátky, nějaké necháme na ozdobu. Dáme nabobtnat želatinu. Rozmícháme kefír, citronovou šťávu, 100g cukru a vanilkový cukr. Rozpustíme želatinu, rozmícháme ji ve 4-5 lžících kefíru a vmícháme do hmoty. Dáme chladit, až krém začne želírovat, vmícháme do něj ještě 200ml ušlehané smetany. Dáme do lednice. Upečený a vychladlý plát nakrájíme podélně na 5 stejně širokých pruhů. Potřeme je krémem z jedné strany. Skládat budeme na dno dortové formy. První stočíme doprostřed, zvenku ho opět potřeme a kolem něj obtáčíme ostatní a vždy zvenku opět trochu namažeme. Ohradíme dortovým prstencem. Jahody vtlačujeme do krému mezi pláty. (viz. obrázek). Celý povrch potřeme zbytkem krému a dáme ztuhnout nejméně na 3 hodiny do lednice. Nakonec ušleháme 250ml smetany se ztužovačem, potřeme dort vyjmutý z formy a dozdobíme.