Staňte se našimi fanoušky na:

Zatočený jahodový dort

Autor receptu: Andrea (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny raději rozepíši sem, bude to přehlednější. Těsto: 3 vejce 1 balíček vanilkového cukru 125g cukru 50g polohrubé mouky 50g škrobové moučky 1/2 balíčku kypřícího prášku 1PL kakaa Na krém: 750ml kefírového mléka ( já použila nízkotučné) 3PL citronové šťávy 100g cukru 1 vanilkový cukr 200ml smetany na šlehání 10 plátků želatiny + na potření dortu 250ml smetany na šlehání ztužovač šlehačky 300g jahod Troubu si předehřejeme na 190°C. Z vajec, 125g cukru a vanilkového cukru umícháme hustý krém, do kterého prosejeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva. Vyšleháme do hladka a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Urovnáme a dáme péci na cca 10-12 minut. Poté překlopíme na pocukrovanou utěrku a papír opatrně odstraníme. Jahody si nakrájíme na plátky, nějaké necháme na ozdobu. Dáme nabobtnat želatinu. Rozmícháme kefír, citronovou šťávu, 100g cukru a vanilkový cukr. Rozpustíme želatinu, rozmícháme ji ve 4-5 lžících kefíru a vmícháme do hmoty. Dáme chladit, až krém začne želírovat, vmícháme do něj ještě 200ml ušlehané smetany. Dáme do lednice. Upečený a vychladlý plát nakrájíme podélně na 5 stejně širokých pruhů. Potřeme je krémem z jedné strany. Skládat budeme na dno dortové formy. První stočíme doprostřed, zvenku ho opět potřeme a kolem něj obtáčíme ostatní a vždy zvenku opět trochu namažeme. Ohradíme dortovým prstencem. Jahody vtlačujeme do krému mezi pláty. (viz. obrázek). Celý povrch potřeme zbytkem krému a dáme ztuhnout nejméně na 3 hodiny do lednice. Nakonec ušleháme 250ml smetany se ztužovačem, potřeme dort vyjmutý z formy a dozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |22. července 2014
***** Odpovědět
E- |18. srpna 2013
luxusní Odpovědět
ohen |20. února 2013
krásný dort Odpovědět
klara4 |13. února 2013
krása, moc povedené Odpovědět
Andrea |7. února 2013
Všem moc děkuji, pro zručné pekařky a kuchařky to jistě nebude nic těžkého :-) Odpovědět
JanaB |6. února 2013
Dort se mi moc líbí. Odpovědět
Iness |2. února 2013
Zajímavý a netradiční dort. Odpovědět
Zorushka |1. února 2013
Vypadá luxusně.... Odpovědět
aťka |1. února 2013
nádherný dorťas, jen asi trošku pracnější, ale za to bude výborně chutnat. Odpovědět
Doga |1. února 2013
Jejen že krásně vypadá, ale určitě bude i výborný. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!