Jelení hřbet odblaníme a naškrabeme nebo nasekáme na drobné kostičky. Paličku česneku dáme pomalu vařit do 1,5 dl slunečnicového oleje. Měkký česnek vyndáme, necháme vychladnout a stroužky rozmačkáme na pastu. Ze žloutku, hořčice, 1/2 česnekové pasty, zbytku slunečnicového oleje a citronové šťávy vyšleháme omáčku aioli. Červenou řepu zabalíme s tymiánem a pár kapkami oleje do alobalu a pečeme na 185°C doměkka. Vychladlou řepu nakrájíme na plátky a vykrojíme kolečka, která osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. tatarák dochutíme nakrájenou šalotkou, zbytkem pasty z pečeného česneku, worcesterem, cayenem, olivovým olejem a hořčicí, důkladně promícháme. Vajíčka vyklepneme do vroucí vody a vaříme minutu jako ztracené vejce, pak je přendáme do ledové lázně. Brusinky rozvaříme s cukrem, rozmixujeme, procedíme a podle potřeby zredukujeme do hustší konzistence. Hotový tatarák naservírujeme pod skleněným poklopem (stačí skleničky) zaudíme pomocí udící pistole - smokeru.