Staňte se našimi fanoušky na:

Zavařené domácí okurky

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a bobkovým listem. Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce. Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme 20 minut při 100 stupních. Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru. Okurky jsou opravdu křupavé a výborné.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

oliv |7. července 2013
zkusím Odpovědět
marie.lajtkepova|23. června 2013
domácí jsou nejlepší Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!