Staňte se našimi fanoušky na:

Zavařené jídlo na dovolenou

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hotové jídlo

Pracovní postup:

Vždy, když se chystám na dovolenou, kde je ubytování bez jídla, nebo několikadenní výlet do kempu, zavařím jídlo a pak nikde nemusím dlouho vyvářet nebo shánět restaurace. Zavařit se dají omáčky, guláše, ale i upečené maso, které přijde vhod při pěší túře. Pečené maso si každý připravuje podle svého oblíbeného receptu. Jen se musí hodně podlévat a pokud jdete na horskou túru, kde jde nesnažší vidličkou nabrat sousto, které se dá sníst bez řezání, maso by mělo být nakrájené na kousky 2x2 cm případně do 3 cm. Upečené naplníme do 3/4 sklenice, přidáme šťávu, která maso přikryje, proto hodně podléváme během pečení. Veškeré jídlo, které chceme zavařit, dáváme do čistých sklenic ještě horké. Utřeme okraje do čista a sucha, víčko také do čista a sucha, zavřeme a zavaříme. Zavařujeme 30 minut od bodu varu - hrnec by měl mít hladinu vody po nalnění sklenicemi a nalití vody max. do 3/4 hrnce, prvně dáme plotnu na maximum, v době varu však snížíme na mírnou teplotu s přiklopenou poklicí (pokud možno vůbec neodkrýváme, raději snížíme teplotu). Po 30 minutách plotnu vypnem a nejlépe ještě můžeme nechat zavřený hrnec na plotně několik hodin. Jak říkám - pro jistotu. Jednou se stalo, že nějaká sklenice byla špatně zavřená, při otevření "nezasyčela" a jelikož od zavaření uběhlo 14 dní, raději se celý obsah vyhodil, taková sklenice může v sobě obsahovat jed. Špatně zavřenou sklenici nikdy nejezte!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

b* |1. září 2013
jůůů Odpovědět
wieruska |30. srpna 2013
dobré Odpovědět
johny |30. srpna 2013
dobrý tip Odpovědět
M* |30. srpna 2013
zkusím Odpovědět
-3 |30. srpna 2013
znám Odpovědět
milmach |30. srpna 2013
dobré Odpovědět
Hanina |29. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!