Plátky masa v polovině nakrojíme - ne do konce - rozevřeme a tím nám vznikne velký plátek. Naklepeme, osolíme a opepříme. Chřest oloupeme a 5 minut povaříme v osolené vodě. Pak přendáme do studené vody, ochladíme a osušíme. Plátky toastového chleba nakrájíme na menší kostky, přilijeme smetanu, přidáme vejce a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Doprostřed plátku masa rozprostřeme 1/4 nádivky, na ní položíme 3 ks chřestu a 2 ks pokrájených rajčat. Maso zabalíme a svážeme potravinářským provázkem. Kdo má POMALÝ HRNEC s možností použití na sporáku si v něm rozehřeje trochu oleje a zprudka orestujeme maso ze všech stran aby se zatáhlo. Kdo nemá, orestuje na pánvi. Cibuli pokrájíme na půlkolečka a orestujeme na pánvi do světlehněda. Přidáme k masu, přilijeme trošičku vody a pomalíme na stupni 1. 6-7 hodin. Po této době vyjmeme maso, zbavíme ho provázku a dáme do tepla. Podle toho jakou si zvolíme přílohu si buď výpek s cibulí jen rozmixujeme, nebo rozmixujeme, přidáme smetanu, hladkou mouku a provaříme.