Staňte se našimi fanoušky na:

Zázvor, med a citron (léčivé želé)

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
335× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokud si chcete do chladničky připravit hřejivou léčivou dobrůtku, tak kupte citrony a zázvor. Medík jistě máte doma. Omyté citróny nakrájíme na malé tenké plátky. Očištěný zázvor nakrájíme na tenké plátky a do zavařovací sklenice vrstvíme citron se zázvorem. Nakonec ho zalijeme kvalitním medem. Med je dobrý konzervační prostředek, takže takto připravený pohár vám v lednici vydrží i 2-3 měsíce. Naložené želé je velmi dobré na bolest v krku a stejně ho můžete pít jako horký nápoj, který vás příjemně zahřeje. Stačí zalít 1 polévkovou lžíci želé horkou vodou a máte chutný léčivý nápoj.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daja55 |28. prosince 2013
to zkusím Odpovědět
Monique |8. prosince 2013
ukládám si a zkusím Odpovědět
Bábrle Inka |1. prosince 2013
Děkuji za tip i fotečky. Určitě zkusím i kyselejší variantu, určitě nebude na škodu udělat méně sladké, i když děcka asi budou vyžadovat to sladší. :-)). Měla jste si recept uveřejnit na svém profilu, aby si ho mohli dávat uživatelé do oblíbených. Odpovědět
Peggy89 |30. listopadu 2013
zkusím Odpovědět
Alma |30. listopadu 2013
Udělala jsem, ale trošičku jinak. Můj recept, je výrazně kyselejší, ale také energeticky lehčí, protože med je tam jen opravdu na korekci. Výhodnější je možná v tom, že je dříve připravený ke spotřebě, ale nevýhoda je, nutnost dříve ho spotřebovat. Kvůli velkému množství citronu rychleji kvasí pokud není skladován v lednici. Dovoluji si recept s fotem přidat k Vašemu. 3 větší citrony,1 kořen zázvoru cca 10 cm dlouhý,4 pol lžíce medu Oškrábeme zázvor co nejšetrněji. Jeden citron pořádně omyjeme a trochu odřeme kůru. Zbylé citróny vymačkat na šťávu a dát do nádoby, kde se bude skladovat. Nakrájet zázvor a citron na plátky a dát do skleničky a přidat med. Nechat odstát pár dní, nejlépe v temnu a chladnu. Odpovědět
Bábrle Inka |24. listopadu 2013
Přidala jsem k receptu minimální množství surovin, z jakého želé dělám, snad už nebude mít nikdo problémy. Myslím, že pokud vám nevznikne úplně tuhé želé, na kvalitě to nic nemění. Mám dojem, že vada nebude v citronech, ale v medu - měl by být opravdu kvalitní. Zkusila jsem letos i trošku jiný recept (hmota je tekutější): 1/ Jeden citron vymačkám do skleničky a druhý nakrájím na plátky. 2/ Zázvor nakrájím taky na plátky a vložím do skleničky. 3/ Doliji medem po vrch sklenice a nechám týden odstát v temnu a chladu. Odpovědět
misa.svubova |15. listopadu 2013
určitě zkusím Odpovědět
biglol |14. listopadu 2013
naložím Odpovědět
kockaviky |7. listopadu 2013
nakoupím a hned naložím, bude se nám hodit. Odpovědět
petrapo |17. řijna 2013
taky při nachlazení děláme čaj se zázvorem, medem a citronem, takže toto se rozhodně bude hodit! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!