Staňte se našimi fanoušky na:

Zdendova žampiónová pomazánka

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • petrželka (nať)
  • vývar z masoxu na povaření hub
  • 1 miska žampiónů
  • 100 g šunky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1-2 papriky (zelené nebo červené)
  • 2 lžíce másla
  • 3-4 lžíce smetany na šlehání

Pracovní postup:

Kloboučky žampiónů oloupejte, opláchněte a vařte je ve vývaru z masoxu asi 15 minut. Pak vývar slijte a žampióny nechte okapat. V misce utřete máslo s tvarohem a podle potřeby zřeďte smetanou. Povařené žampióny nakrájejte na tenké plátky, přidejte proužky papriky, nakrájenou šunku, sůl, sekanou petržel a všechno promíchejte. Pomazánku mažte na chleba nebo veku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!