Staňte se našimi fanoušky na:

Zdendovy houby na smetaně

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • bobkový list
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1 svazek petrželky (čerstvá)
  • 1/4 lžičky tymiánu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 kg hub (čerstvých)

Pracovní postup:

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku najemno nasekáme. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme petrželku a krátce podusíme. Poprášíme moukou a za stálého míchání prohřejeme. Přimícháme houby a opékáme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Přidáme tymián a bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut. Do směsi vmícháme kysanou smetanu a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ochutíme vínem. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!