Nejprve je potřeba upéct korpus - klidně i s denním předstihem, aby stihl vystydnout, ale ne vyschnout. Oddělte žloutky od bílků, bílky šlehejte se špetkou soli, dokud nemáte pevný sníh. Pak do něj zašlehejte cukr krystal, postupně pak jednotlivé žloutky a olej (možno nahradit horkou vodou v poměru 1:1). Rukou pak opatrně vmíchejte veškerou mouku. Pokud chcete korpus ořechový, kakaový nebo třeba kokosový, celková hmotnost všech těchto sypkých surovin musí být stejná jako u světlého korpusu. Hotové těsto hned nalijte do formy vymazané a vysypané hrubou moukou a pečte v předehřáté troubě na cca 180°C dokud není upečeno. Každá trouba peče jinak, závisí také na výšce korpusu, ale je to tak 10 minut (poznáte podle růžové barvy korpusu, po bocích se odlepuje od formy, špejlový test také funguje). Nechte pořádně vystydnout. Při chladnutí je dobré si připravit krém. Je možno použít i jiný, ale tenhle mám osvědčený, že se s falešným marcipánem snese (každý se nesnese). Na krém uvařte smetanový/vanilkový puding. Vzhledem k menšímu množství mléka bude puding hodně hustý, tak je potřeba jej pořád míchat. Ještě do teplého pudinku zašlehejte postupně všechno máslo a pořádně šlehejte. Dokud úplně nevystydne krém, prošlehávejte ho, aby se netvořily hrudky. Na potahovací hmotu smíchejte prosáté mléko a cukr s ostatními surovinami a pořádně propracovávejte, dokud se to lepí na ruce. Pokud se lepí, přisypte mléko/cukr dle potřeby. Barvení je možné průběžně podle typu barev - sypké barvy je potřeba rozmíchat v tekutině, gelové možno přidávat rovnou, Sestavení dortu je na každém, já dávám korpus, na to výraznou marmeládu, opět korpus, pak krém, pak zase korpus. Celý dort před potahováním potřete tenkou vrstvou krému a nechte pořádně vychladit v lednice (nejlépe do druhého dne). Poté rozválejte opatrně potahovací hmotu (podsypávám cukrem), přeneste na dort a opatrně uhlaďte na dortu a dozdobte podle potřeby.