Zelené Matcha cukroví 15 g Matcha Tea 300 g hladké mouky 200 g změklého másla 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 žloutky nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu Všechny ingredience smíchám a zpracuji v těsto, které nechám minimálně hodinu odležet v lednici. Poté vyválím silnější plát (tenké těsto má tendenci v troubě praskat). Z těsta vykrájím rybičky a stromečky, jsou i v reálu zelené, proto vypadají ze všech tvarů nejlépe, a peču v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 5 minut. Po vychladnutí slepím pikantním džemem nebo rozpuštěnou čokoládou s vysokým procentem kakaa. V čokoládě některé stromečky pro zpestření z jedné poloviny namočím a posypu kokosem nebo cukrářskými stříbrnými perličkami, u rybiček vypadají pěkně namočené ploutvičky.