Do pakor lze použít prakticky jakýkoli druh zeleniny. Zeleninu, kterou použijete, krájejte na kousky přibližně stejné velikosti, aby se smažily stejnou dobu. Baklažány, cukýny, brambory, tykev a karotku můžete nakrájet na kostky nebo na malé kousky, květák a brokolici na růžičky a papriky na kolečka nebo proužky. Růžičkovou kapustu, chřest a složené špenátové listy můžete použít celé. Velké růžičky květáku můžete předvařit, jinak použijte zeleninu syrovou. Do velké mísy prosejte cizrnovou mouku a přidejte koření, sůl a kypřící prášek. Pomalu přidávejte studenou vodu, až dostanete řídké těsto, dostatečně husté k obalování zeleniny. Na pánvi rozehřejte ghí nebo olej a obalenou zeleninu smažte několik minut, dokud pakory nejsou zlatohnědé a křupavé. Spolu obalujte a smažte jen zeleninu téhož druhu.