Staňte se našimi fanoušky na:

Zelenina v těstíčku (pakora)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Veganské
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do pakor lze použít prakticky jakýkoli druh zeleniny. Zeleninu, kterou použijete, krájejte na kousky přibližně stejné velikosti, aby se smažily stejnou dobu. Baklažány, cukýny, brambory, tykev a karotku můžete nakrájet na kostky nebo na malé kousky, květák a brokolici na růžičky a papriky na kolečka nebo proužky. Růžičkovou kapustu, chřest a složené špenátové listy můžete použít celé. Velké růžičky květáku můžete předvařit, jinak použijte zeleninu syrovou. Do velké mísy prosejte cizrnovou mouku a přidejte koření, sůl a kypřící prášek. Pomalu přidávejte studenou vodu, až dostanete řídké těsto, dostatečně husté k obalování zeleniny. Na pánvi rozehřejte ghí nebo olej a obalenou zeleninu smažte několik minut, dokud pakory nejsou zlatohnědé a křupavé. Spolu obalujte a smažte jen zeleninu téhož druhu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

nikita066 |4. května 2013
to vypadá dobře Odpovědět
evahu |6. ledna 2013
to může být moc dobré Odpovědět
Georgina |5. ledna 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!