Nejprve nakrájejte zeleninu. Zelené fazole se mohou nakrájet na kousky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky, rajčata rozčtvrtíme a květák rozdělíme na růžičky. V hrnci rozehřejte polévkovou lžíci ghí a osmažte kmín, hořčičná semínka, řecké seno, listy karí, zázvor a čili. Po 40 vteřinách přidejte kurkumu a asafoetidu a potom nakrájenou zeleninu. (Chcete-li upmě dodat zvláštní chuť, osmažte lehce kostky brambor, kolečka mrkve a růžičky květáku a přidejte je do upmy až nakonec.) Míchejte zeleninu dokud nezhnědne, přidejte trochu vody, snižte teplotu, přikryjte a vařte do změknutí. Zatímco se zelenina vaří, v malém hrnci uvedˇte do varu vodu se solí. V třílitrovém hrnci rozpusťte máslo nebo ghí, nasypte krupici a na středním plameni ji lehce pražte asi 10 až 15 minut dokud není světle hnědá. Když je krupice hotová a voda se vaří, přidejte do krupice uvařenou zeleninu. Vmíchejte rozinky (chcete-li) a potom do směsi přilijte vařící vodu. Pozor ! Směs bude soptit a prskat. Snižte přívod tepla. Několikrát zamíchejte a přiklopte. Po pěti minutách odkryjte pokličku a přesvědčte se, zda-li krupice vstřebala všechnu vodu. Jestliže nikoliv, několikrát zamíchejte a vařte ještě chvíli odkryté. Nakonec přidejte pepř, citrónovou šťávu a máslo.