Ve větším kastrolu rozehřejeme máslo a rýži na něm krátce (2 - 3 minuty) za stálého mícháí orestujeme. Potom ji zalijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni vaříme pod pokličkou zhruba 20 minut. Odstavíme a necháme ještě chvíli pod pokličkou, než ji přendáme do mísy a necháme zcela vychladnout. Vmícháme koření, sýr, mouku a vejce. Směs osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a lžící na něj klademe rýžové hrudky, které rozhrneme. Tyto placičky opékáme na středním ohni z obou stran pěkně dozlatova. Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na úhledné hranolky. V misce ruční metličkou prošleháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem, citronovou šťávou, karí kořením, trochou soli a pepřem. Rýžové placičky můžeme vylepšit přidáním přibližně dvou lžic nasekaných pistáciovch oříšků ještě před smažením přímo do základního těsta.