Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová polévka s jíškou

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninu a kosti opereme a ve vodě uvaříme.Uvařenou zeleninu nakrájíme a vložíme do polévkové mísy a vývar procedíme.Květák rozdělíme na růžičky.Fazolové lusky zbavíme vláken a nakrájíme.V procezeném vývaru uvaříme květák, brambory.Rozpustíme máslo, vsypeme mouku a opražíme.Jíšku zředíme studenou vodou, vložíme ji i se zeleninou do vývaru z kostí, povaříme, osolíme, nalijeme do polévkové mísy a přidáme sekanou petrželku a kopr. Do polévky dáme osmažené kostičky housky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |2. května 2013
dělám podobně, ale už nepřidávám krutony :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!