Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem a rozkrájeným květákem osmahneme na másle mírně dozlatova. Zalejeme vodou, osolíme, jemně opepříme a vaříme, až je zelenina měkká, asi 20 minut. Mezitím si připravíme těstíčko na nočky. Do sklenice vyklepneme vejce, přidáme krupici, sádlo a trošku osolíme. Vidličkou řádně promícháme. Až je zelenina měkká, položíme na kastrolek ploché hrubší struhadlo a těstíčko přes něj protlačíme do polévky. Krátce povaříme, odstavíme a nasypeme posekanou zelenou petrželku. Tipy: - polévku můžeme dochutit i Vegetou - množství zeleniny je pouze orientační, každý si dá podle chuti více či méně - těstíčko by mělo být trochu hustější, aby se tvořily malé nočky...z řídkého se neudělají a hned se rozvaří - místo nočků můžete udělat malou lžičkou knedlíčky - místo petrželky lze dát posekaný libeček