Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová polévka s noky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z tvarohu, mouky, parmazánu, soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku uhněteme v elektrickém robotu hladkou masu. Do ní pak vmícháme vejce a znovu promísíme tak, aby vzniklo hladké pevné těsto. Je-li řídké, přidáme mouku. Těsto pak necháme asi 30 minut v lednici odpočinout.
  2. Očistíme, omyjeme a osušíme cuketu a pórek, cuketu pak pokrájíme na kousky, pórek na kolečka. Omyjeme rovněž rajčata, která pak oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a pak pokrájíme na kostičky.
  3. Z odpočinutého tvarohového těsta vykrajujeme pomocí dvou lžiček nočky. Ty potom povaříme ve vroucí, hodně osolené vodě asi 3 minuty. Jakmile plavou na povrchu, vybíráme je naběračkou s otvory a necháme důkladně okapat.
  4. Zeleninový vývar nejprve uvedeme do varu, potom do něj přisypeme pokrájenou zeleninu a povaříme ho asi 3 minuty. Pak přidáme do vývaru i vařené noky a vše už jen krátce ponecháme na ohni.
  5. Nakonec polévku z plotny sundáme a dochutíme solí, pepřem, případně špetkou strouhaného muškátového oříšku. Nakonec omyjeme pod tekoucí vodou snítky bazalky, otřepeme z nich vodu, otrháme a pokrájíme lístky a ozdobíme s nimi polévku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!