Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová tlačenka - dia 5,7 S

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Zeleninu scedíme, nálev odměříme, popř, dolijeme do 1/4 l vodou, rozmícháme v něm želatinu a necháme ji 1/2 hodiny nabobtnat. Nálev pak ve vodní lázni ohříváme, až se želatina rozpustí. Nálev osolíme, doplníme pepřem, octem a necháme ho vychladit. Zeleninu, drobně nakrájená vejce a salám promícháme, zalijmeme chladným nálevem a promícháme s majonézou. Vše nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladu několik hodin ztuhnout. Formu před vyklopením ponoříme na několik vteřin do teplé vody. Tlačenku nakrájíma na cca 8 plátků a můžeme ozdobit např. petrželkou. Rada: Pro slavnostnější přílležitosti můžeme hmotu nalít do menších formiček - báboviček, vyložených mikrotenem. Postup je stejný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |15. června 2014
1 porce = 338 kcal - T 27,9 - 5,7 S Odpovědět
Alpenrose |12. června 2014
***** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!