Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninové závitky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm pórek, česnek a květák, na mírném ohni za stálého míchání asi 3 minuty. Pak přidáme další přísady kromě másla a těsta. Vaříme na mírném ohni dalších 7 minut. Rozložíme listy těsta filo, každý z nich pomažeme rozpuštěným máslem a složíme ho na 4x. Doprostřed každého listu těsta dáme část teplé nádivky a těsto pevně zavineme jako doutník. Musíme dát pozor,aby se nádivka dobře uzavřela. Máslem pomazané závitky narovnáme na plech a pečeme je v troubě vyhřáté na 180° asi 20 minut. Podáváme teplé. Poznámka: Filo těsto je tenounké těsto na záviny, které díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli. Filo těsto můžete koupit jako zmražený výrobek v supermarketech a v tureckých či řeckých obchodech s potravinami. Postup: Zabalené těsto nechte rozmrazit přes noc v ledničce. Před otevřením nechte celé balení asi 2 hodiny venku při pokojové teplotě. Jednotlivé listy musejí být přikryté až do okamžiku použití, jinak vám oschnou. Nepoužité listy zabalte do fólie. V ledničce vám vydrží asi dva týdny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |12. června 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!