Salát z brambor a vajíček
30
1
1
1-2 hlávkové saláty, 300g rajčat, 300g sterilovaných fazolek,1-2 svazky ředkviček, 500g salátových okurek. Dobře omyté listy hlávkového salátu zbavíme zbytku vody a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na kolečka, fazolky necháme okapat a vše urovnáme na mísu. Zeleninu můžeme zálivkou pokropit, nebo můžeme zálivku podávat zvlášť. Zálivka: 50g hořčice, 5cl octa, 1/2 dl oleje, mletý pepř, sůl Hořčici rozmícháme s octem v hladkou směs, po kapkách vešleháváme olej a šleháme dále, až je zálivka hladká. Dochutíme ji solí a pepřem (suroviny můžeme i rozšlehat v mixéru).