Nastrouhanou zeleninu, sýr a ořechy smícháme. Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme sojovou a worcesterskou omáčku, hořčici, olej a směs dochutíme tabascem či ostrým kečupem, solí a pepřem. Zeleninový tatarák natíráme na opečené chleby anebo sendviče. Podáváme s čerstvou zeleninou. Doplnila jsem oproti receptu nakonec i žloutkem, přišlo mi to ještě jemnější, ale není podmínkou. Suroviny: 2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru 2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve 4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů 4 polévkové lžíce strouhaného sýra 4 stroužky česneku ½ menší cibule 1 polévková lžíce sojové omáčky 1 polévková lžíce worcesterské omáčky 1 polévková lžíce hořčice 1 polévková lžíce oleje tabasco (ostrý kečup) mletý černý pepř sůl