Staňte se našimi fanoušky na:

Zelná polévka neboli Zelňačka

Autor receptu: TeresaK (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • slabý plátek, 2 sádlo
  • sůl
  • bobkový list
  • kmín
  • mletá paprika sladká
  • nové koření
  • pepř
  • voldušská, nebo papriková klobása
  • cibule
  • 200 g zakysaná smetana
  • 500 g bílé zelí
  • 2 l voda
  • větších, 7 ks brambory
  • v celku, 15 dkg uzené

Pracovní postup:

Do hrnce se dá plátek sádla, když se rozteče hodímě na něj na kostičky nakrájenou cibuli a necháme vařit, dokud nezesklovatí. Dáme si uvařit dva litry vody. Mezitím si nakrájíme klobásu a uzeninu na kostičky. Ty poté vhodíme do hrnce. Zamícháme, povaříme a na to hodíme nakrájené zelí a brambory na kostičky. Okořeníme a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud brambory nezměknou. Připravíme si instantní jíšku. Do polévky přidáme zakysanou smetanu, zamícháme a zahustíme jíškou

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |1. září 2013
mám ráda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!