Staňte se našimi fanoušky na:

ZELŇÁK

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Silikonovou formu na dort lehce vymažeme sádlem. Troubu zapneme na 200°C. Uvařené uzené maso vyjmeme a do vývaru vložíme propláchnuté zelí, společně s cukrem a pepřem. Na malou pánvičku dáme velkou lžíci sádla a usmažíme na něm jednu nakrájenou cibuli dozlatova a na droboučké nudličky kápii. Těsně před vypnutím přidáme mletou papriku a pak hned na drobno nakrájené uzené . Směs vmícháme do zelí, dochutíme podle potřeby solí a cukrem, a necháme lehce zchladnout. Přebytečnou tekutinu slijeme. Mezitím si rozdělíme těsto na dvě části, jedna o trošku větší. Tu rozválíme jako první do kruhu a položíme do formy tak, aby těsto lehce viselo přes okraj formy. Naplníme zelnou směsí, okraje přehneme dovnitř, a lehce potřeme vodou. Druhou placku vyválíme do kruhu, vykrojíme poklicí na míru. Zbytek těsta necháme, jak je, zkroutíme ho do ruliček a pod. a kapkou vody připevníme na placku. Rozehřátým sádlem opatrně povrch natřeme a posypeme kmínem. Pečeme asi 20 minut do zlatova

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |7. června 2014
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!