Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
1) Listy zelí povaříme 15 minut v osolené vodě. 2) Jednu cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na oleji. Přidáme česnek a 250 g nakrájených žampionů. Necháme vychladnout. 3) Perník nastrouháme, smícháme ho s vejcem, kešu, solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Nakonec přidáme vychladlou cibulovou směs. 4) Vše to zabalíme do zelných listů, které pak podusíme 20 minut ve vývaru. 5) Mezitím si připravíme omáčku - druhou cibuli a pokrájené hrušky orestujeme na oleji, přidáme mléko, zbytek žampionů a smetanu a povaříme. Nakonec přidáme rozdrobenou gorgonzolu a vaříme do zhoustnutí. 6) Zelné rolky podáváme přelité omáčkou.