Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na 100 g sádla. Hovězí a vepřové maso semeleme a osmahneme na sádle s cibulí. Necháme vychladnout, přisypeme spařenou rýži, osolíme, opepříme, vmícháme vejce a nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hlavičky kysaného zelí rozebereme na listy a listům seřízneme silnější části. Dno velkého kastrolu vymažeme trochou sádla a poklademe několika listy zelí. Pak masovou směsí plníme jednotlivé listy zelí a zavíjíme je tak, abychom vytvořili pevné malé válečky. Závitky naskládáme do kastrolu jeden vedle druhého i do několika řad nad sebou. Řady závitků prokládáme plátky uzeného masa a slaniny. Nakonec závitky zalijeme studenou vodou a vaříme velice zvolna 3-4 hodiny. Ze zbylého sádla, mouky a papriky usmažíme jíšku, nalijeme před koncem varu na závitky a ještě asi 1/2 hodiny povaříme.