Staňte se našimi fanoušky na:

Zelníky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Okapané zelí pokrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a na rozpáleném sádle orestujeme. Přidáme zelí a asi 5 minut ho dusíme. Vejce rozšleháme spolu s mlékem,přidáme hladkou mouku a umícháme hladké těstíčko. Vlijeme ho k zelí, vše osolíme, okořeníme pepřem+kmínem a dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme sádlo.Malou naběračkou odléváme z těsta malé placičky a smažíme je z obou stran asi 3-4 minuty. Cibulku a papriku omyjeme,nakrájíme nadrobno a vmícháme do zakysané smetany.Dle chuti dosolíme, ochucenou smetanou ozdobíme zelníky a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |18. července 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.remkova.7 |15. ledna 2013
Už jsem měla tu čest, jsou skvělé!! Odpovědět
betka |14. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
ladunka |14. ledna 2013
dělám také,ale bez smetany-vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!