Staňte se našimi fanoušky na:

Zelníky na sladko

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 1/2kg polohrubé mouky, 60g tuku, 2 žloutky, 20g droždí, mléko, sůl, 2 lžíce cukru Z uvedených surovin zaděláme těsto jako na koláč a necháme vykynout. Náplň: 600g hlávkového zelí, 30g másla, cukr, sůl, mletý pepř, vanilkový cukr, smetana, rozinky Zelí drobně nakrájíme, spaříme, dáme okapat, pak dáme na rozpuštěné máslo, podlijeme smetanou a dusíme. podle chuti osladíme, přisolíme, přidáme trochu vanilky a špetku pepře. Sypání: 100g mouky, 80g cukru, vanilka, 80g másla Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky, roztlačíme je, do každého dáme hromádku zelné náplně, spojíme a uděláme kuličky. Ty dáme na vymaštěný plech, tence je roztlačíme na kulaté koláčky, potřeme máslem a posypeme máslovým sypáním. Upečeme ve vyhřáté troubě a upečené pocukrujeme. Jíme teplé i studené, čím víc náplně a čím jsou tenčí, tím jsou lepší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jandula|2. řijna 2015
Já dělám tyto buchty trochu jinak. Zelí podusím na másle,.až vychladne, vmíchám do těsta a nechám vykynout. Potom pocukruji. Jana Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!