Kysané zelí nejprve scedíme na sítu z nálevu, případně ještě propláchneme pod tekoucí vodou. Pokud to je třeba, překrájíme na kratší vlákna. Oloupeme větší cibuli a nakrájíme ji najemno. Zpěníme na troše oleje, přidáme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a chvíli ji škvaříme. Teprve potom přisypeme na pánev okapeme zelí. Podlijeme suchým bílým vínem a dusíme přibližně 20 minut pod poklicí. Směs stáhneme z ohně a necháme stranou vychladnout. Listové těsto rozválíme do kruhu. Aby se nelepilo k podložce, podsypáváme je hladkou moukou. Připravíme si kulatou koláčovou formu s nízkým okrame (o průměru 22 cm). Dno a body vyložíme rozváleným listovým těstem tak, abychom je mohli dobře plnit. Na tento základ rozložíme plátky krůtí šunky. Vejce rozšleháme s oběma smetanami, trochou soli a čerstvě mletým černým pepřem. Na šunku ve formě navršíme zelnou směs a opatrně zalijeme touto smetanovou hmotou, aby se pěkně roztekla. Formu s koláčem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a po dobu 8 minut zapékáme. Potom příkon tepla zmírníme na 185°C. Koláč dopékáme ještě 25 minut - počkáme, až povrch zezlatoví. Můžeme podávat ihned po vyjmutí teplý, ale chutná i vychlazený.