Listové těsto rozmrazíme a na vále posypaném moukou rozválíme na placku větší než průměr formy. Kysané zelí podusíme každé zvlášť na červeném víně asi 15 minut. Ochutíme je cukrem, solí a pepřem. Pak zelí scedíme a necháme okapat. Plátky slaniny překrájíme na poloviny, cibuli nakrájíme na kolečka. Cibuli se slaninou krátce orestujeme na oleji a promícháme. Formu pokropíme studenou vodou a vyložíme listovým těstem až k horním okrajům. Troubu předehřejeme na 175°C. Do formy střídavě rozdělíme bílé a červené zelí, posypeme orestovanou slaninou s cibulí a kmínem. Eidam nastrouháme nahrubo, vejce rozšleháme spolu se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Směsí pak zalijeme zelí, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 40 minut. Koláč podáváme teplý.